2009. május 28., csütörtök

Mese répa


Mese répa - avagy, mégis létezik a Százholdas pagonyban látott tökéletes répa




2009. május 19., kedd

KofferART - nem főz de jó!!!








Nem főzéssel kapcsolatos, de egy érdekes művészeti pályázat. És miután a gasztronómia is egy igen kreatív "szakma", gondoltam, hátha köztünk is akadnak érdeklődők.




Nézzétek meg a weboldalt is: http://www.kofferart.com/



2009. május 8., péntek

Illat, szerelem, utazás


Ki más is lehetne az idén nyolcvannyolc éves Chanel No. 5 nevű parfüm kampány arca illetve a Coco Chanel életéről készült film főszereplője, mint az Amelie-t alakító fiatal francia színésznő, Audrey Tatou. Miután Amelie blogom nevének ihletője azt hiszem tisztségem is, hogy megosszam Veletek ezt az örömöt. A filmet mostanában mutatták be Párizsban remélhetőleg hamarosan hozzánk is elér. Addig is itt nézhetitek meg az előzetest: http://www.youtube.com/watch?v=wMAi8y6vhlU&feature=related

Itt pedig a Chanel No.5 parfüm reklámját, csodaszép: http://www.youtube.com/watch?v=bVmuOhoFn3U&feature=related

2009. május 6., szerda

Zsenge tavaszi karalábé - mangalicával


Ezt az ételt a hagyomány és az újra való törekvés fúziója ihlette. Talán kicsit nagyképű a fúzió szó, de jelen esetben azt gondolom igazán kifejező. Sokkal egyszerűbb ez az étel, mint látszik bár bevallom a jó alapanyagok és kész "hazai" is segítségemre volt. Azonban az összetevők nagyon jól kiegészítik egymást. A karalábékat mangalica raguval töltöttem meg, mely enyhén csípős a jófajta magyar erős paprikától. Mellé pedig friss paradicsomból főztem szószt, zsenge tavaszi zöld fűszerek felhasználásával és némi vörös és fokhagymát használtam még íz fokozónak. A zsenge karalábé ízével nagyon jó párost alkot a kissé csípős ragu, a friss paradicsom és zöldek pedig az étel tavaszias, friss ízvilágát hangsúlyozzák.